2011. november 23., szerda

A Te könyvedbe mind ezek beírattattak - Jelenlegi ára: 3 500 Ft


A Wesley János Főiskola Theológus és Lelkész Szak Vallástudományi Intézete és az Ökumenika és Interkulturalitás Tanszéke által, a Biblia Éve alkalmából 2009 májusában szervezett szümpozion előadásainak szerkesztett szövegét tartalmazza jelen kötet. A cím a Zsoltárosból (139, 16) származik.
A kötet írásai ennek jegyében a Bibliáról, mint a zsidó-keresztény-keresztyén kultúra alapdokumentumáról, a benne megfogalmazott bizonyságtételekről, a Teremtő szavát közvetítő kijelentésekről, a Szentírás teológiai, vallástudományi és történelmi jelentőségéről szólnak. A kérdéskör kiváló ismerőinek tollából olvashatunk egyebek mellett a leviták akcentusainak problematikájáról, a Biblia alaptörténeteinek állandó újraértelmezéséről, Bach zenei exegetikájáról, Izajás csodaszeréről, a gyógyító fügéről, a Bibliás ébredési mozgalomról az 1830-40-es évek Pest-Budáján, a vízről vagy a tisztálkodásról és a tisztasági szabályokról a Bibliában. A kötetben szó esik a Héber Biblia írott nyelvi tanúságáról, a zsidó bibliamagyarázat kialakulásáról és sajátos módszereiről, Galata 3, 28 interpretációjáról a feminista teológia nézőpontjából, sőt még az Anonim Alkoholisták programjának bibliai hátteréről is.
A kötetet Ferkovics József képzőművésznek a konferencián kiállított A tanítványok című grafikai alkotássorozatának fekete-fehér rajzai illusztrálják. Elsősorban szakkönyvtáraknak ajánlott kiadvány.
 
155 x 215 mm, kemény kötés, 350 oldal
Wesley János Lelkészképző Főiskola, Budapest, 2010


Jelenlegi ára: 3 500 Ft

Az aukció vége: 2011-11-26 09:45
. A Te könyvedbe mind ezek beírattattak - Jelenlegi ára: 3 500 Ft